Egy újabb vad párosítás: sör és paradicsom. És most kivételesen nem az amcsik találtak fel valami sörkülönlegességet, hanem ezúttal a felkelő Nap hazájában alkották meg a paradicsomos sört.
A lötty neve Tomato Bibere. Egy paradicsomot használnak minden egyes 330 ml-es sörhöz. Az egész paradicsomos sör ötletgazdája egy Isamu Waki nevű pub tulajdonos volt, aki felkérte az Echigo Beer Co.-t, hogy valósítsa meg az ötletét.
A sört hosszasan kísérletezték ki, elsősorban a paradicsom édeskés ízét kellett minél tökéletesebben ellensúlyozni. De végül elnyerte végső formáját.
Nem sokkal ezután, gondoltak egyet Amerikában is, és mondjuk így, lemásolták a paradicsomos sör ötletét. Az amcsik receptje az volt, hogy végy egy nagy sörgyártót, csinálj neki egy új termékcsoportot és dobd piacra. Ehhez az alany a Bud Light volt, és ennek a paradicsomos sörnek a neve pedig Bud Chelada lett.
Nekem ez a sztori kicsit sántít, hiszen ezt inkább egy
sörkoktélnak nevezném, hisz gyakorlatilag egy Bud Light sör felöntve paradicsomlével. Mindesetre a Bud Chelada-nak inkább narancsos színe van, erős aromái vannak, és az egész paradicsomos sztorit inkább a sós íz felé vitték el, mintsem az édes irányában.
Nem mondom, biztos érdekes lehet ez is, de azért valljuk be, hogy például a Bud kreálmányát a legjobb jóindulattal csúfolhatjuk csak sörnek, annak ellenére, hogy az összes ismertebb sör-szakirodalom elismeri, mint sört.
Lényeg ami lényeg, egy újabb érdekesség, tessék kipróbálni és megfogadni, hogy inkább maradunk a finom kis európai söröknél.
Nem egy tipikus szombat esti parti sör...de azért innátok?