Most megpróbáljuk azonosítani az azonosíthatatlant, nézzük milyen az UFO sör.
A Hefeweizeneket, ami enne
k a sörnek is a típusa, 400 évvel ezelőtt alapították… hol máshol, mint Bajorországban. Különlegességük, hogy szűretlen élesztővel dolgoznak és ez adja meg az egyediségét, a kissé zavaros színét és a könnyed, bársonyos ízét.

És akkor az UFO-ról… A gyártó amerikai, a recept német, azonban a tradícionális bajor sörökkel ellentétben az UFO Hefeweizen észak-német élesztőt tartalmaz, ezzel érik el a citrusos aromát, érdekes az biztos.
Ezzel a 4,8%-os sörrel 1998-tól találkozhatunk, eredetileg csak a Boston környéki kocsmákban volt elérhető, de még mindig kuriózumnak számít.
És az íze. Mint már említettük, a lényeg a citrusos ízvilágban van, ami ugyan nem annyira erős, de mindenképp érezhető, főleg ha hallgatunk a tradíciókra és citrommal isszuk (a Hefeweizeneket bajor szokás szerint minden esetben citrommal szolgálják fel).
A gyártó ajánlása szerint fűszeres ételekkel, tengeri herkentyűkkel és salátákkal kiválóan párosítható.
Összességében tehát elmondhatjuk, hogy egy frissítő, üdítő sörfajta az UFO, alacsony telítettséggel, citrommal felszolgálva nagyon jó kísérője lehet a könnyedebb ételeknek.
Egészségetekre!