Van egy dolog, amit általában nem szeretünk, mégpedig hogy meleg a sörünk. De van, amikor muszáj melegen inni a sört, mert kifejezetten erre készült. Vagy mert annyira hideg van és forró alkoholra vágyik szervezetünk.
Az okos svájciak kitalálták, hogy mit kezdjenek a hűvös időjárásukkal. Elkezdtek olyan sört gyártani, már lassan 10 éve, amit melegen, sőt forrón kell fogyasztani. A sör becsületes neve: Brasserie des Franches-Montagnes' La Dragonne, és egy téli fűszeres ale típusú nedű.
Szokás "síelés utáni" sörnek is hívni, el tudjuk képzelni miért. Megvan a jótékony hatása, jól felmelegít, tulajdonképp kiváltja a laposüvegeket és a forró csokizást a hűttében.
Az egész sör trükkje az, hogy fel kell melegíteni kb. 40-45 fokosra és úgy kell fogyasztani. A cimkéjén látni a "használati útmutatót",
katt ide.
Ebben az állapotában mézes-kakaós csoda lesz belőle, felmelegítetlen állapotban ráadásul szénsavmentes és keserű is, így indokolva a melegítés folyamatát. Tehát a melegítés és persze a 7%-nyi alkohol csodákra képes.
Első hallásra elég furán hangzik, hogy egy sört forrón igyunk, de ha belegondolunk, hogy ez gyakorlatilag egy sörben reinkarnálódott forró csokis alkoholos ital, hmm, hát nem lehet rossz.
750 ml-es üvegben árulják igaz, nem olcsó, kb. 3-4 ezer forint. Attól még olyan sör, amit muszáj megkóstolni.
El tudjátok képzelni nálunk, a forralt bor helyett? Mert hát finomanszólva sem rendelkezünk olyan sörkultúrával, meg főleg hagyományokkal, hogy a sört forralva igyuk, főleg nem bor helyett..
De persze ínyencek mindig vannak, és lesznek is.