Hozzávalók: vegyük a világ egyik legritkább és legdrágább kávéját, ami nem mellesleg egy „palm civet” nevű macskaféle ürülékéből készítenek és kb. 600 dollárba kerül, aztán gondoljunk egy nagyot és tegyünk belőle egy Imperial stout típusú sörbe, majd kezdjük el árulni Mikkeller Beer Geek Brunch néven jó drágán.
A legdrágább kávé neve egyébként civet coffe, és tényleg macskaürülék van benne. A képen is látható macskaféle csakis az egyik legritkább kávécserje gyümölcseit fogyasztja, amit a szervezetében lebont, eközben speciális enzimeket választ ki, majd az egészet kiüríti és így készül ez a kávé. Na, ezt adják hozzá Koppenhágában, amiből elkészűl végül a sör.
A sört ugyanis ott készítik, a legjobbnak tartott dán sörgyártónál, a Mikkellernél, 2009 januárja óta.
Ami a legszebb a történetben, hogy ez egy nagyon finom és kiváló sör, egyébként 10,9-es alkoholtartalommal. Sötétbarna színű, csokis, kávés íz dominál benne – nem meglepő módon.
Az egyik
neves külföldi oldal, a
ratebeer.com majdnem 600 felhasználója tesztelte a sört, és eddig kitűnő pontszámokat ért el, sokan az egyik legjobb Imperial stout típusú sörnek tartják a világon.
Ahhoz képest pedig, hogy a világ legdrágább kávéja is benne van, amiből a források szerint egy kis adag kóstoló is 160 dollárba került, viszonylag „szerény” összegért, akár 11 Euróért lehetett vásárolni a Mikkeller Beer Geek Brunch-ot, de ha az átlagos árat nézzük, a sör többe került mint 8 ezer forint.
Ugye, erre mondják, hogy a minőséget és persze az alapanyagokat meg kell fizetni?